Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo by měl každý člověk zařadit do svého jídelníčku, neboť je zdravé a lahodné. Působí preventivním účinkem proti rakovině tlustého střeva, dále samozřejmě předchází zácpě a cukrovce. Při dlouhodobé konzumací dochází ke snížení hladiny cholesterolu. Je pravda, že jednoduchý dort z tohoto pečiva nevytvoříte, ale pochutnáte si stejně.

Celozrnné pečivo je v podstatě vyráběno z kvalitní rozemleté celozrnné mouky, jež je bohatá na minerální látky, esenciální mastné kyseliny a vitamíny. Samozřejmě obsahuje i důležitou vlákninu. Tyto pekařské celozrnné výrobky se konzumují při nejrůznějších dietních režimech. Jsou k dostání v podobě rohlíků, bochánků, chleba, koláčů a buchet.

Sdílet na: FacebookTwitterGoogle+

Přidat vlastní názor