Francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně je ve světě dosti vyhlášená a proslulá. Je velmi pestrá a bohatá. Používá nejrůznější ingredience, které jsou velice jemné a delikátní. Ve francouzské kuchyni se běžně připravují různé pokrmy z mořských ryb a plodů moře, jehněčího, skopového, telecího, kuřecího masa či zvěřiny. Nezapomíná se při vaření ani na čerstvou zeleninu, jenže ta se dusí na másle či se jenom tak vaří. Ve francouzské kuchyni se přípravě pokrmů hojně využívají bylinky či kvalitní vinna.

Mezi vynikající francouzská gurmánská jídla patří zejména hlemýždí delikatesy, žabí stehýnka, flambované palačinky atd.

Sdílet na: FacebookTwitterGoogle+

Názory na článek

  1. Radka odpovídá:

    Já tuto kuchyni přímo miluji a vůbec vše z Francie. Hlavně jídlo a víno?

  2. Lenka odpovídá:

    Víno mají Francouzi vynikající :)

Přidat vlastní názor